Looweg 13 7741 EG Coevorden tel. (0524) 22 15 13 info@uitvaartver-zuidoostdrenthe.nl
Uitvaartvereniging Zuid-Oost Drenthe

Belangrijk

Bij overlijden, bel zsm: 0800-0242526 (gratis) of 0524-515899.

 

Adres:
Looweg 13
7741 EG Coevorden

 

 

Kijk op de contact pagina voor meer telefoonnummers en adressen.

 

 

Wensboekje

Ons wensenboekje geeft leden de gelegenheid om in een vroeg stadium de wensen vast te leggen voor de eigen uitvaart. Nabestaanden houden daar, zo mogelijk, rekening mee. Het is verstandig dit boekje zodanig op te bergen, dat het bij overlijden direct bij de hand is. Het wensenboekje kunt u via deze website aanvragen.

Nu gratis aanvragen!

Wat kost een uitvaart?

Niemand is hetzelfde, iedere uitvaart is uniek. Wij voeren al meer dan 125 jaar alle mogelijke uitvaarten uit voor onze leden. De één kiest voor een groots afscheid met veel mensen, de ander voelt zich beter bij een afscheid in besloten kring met een eenvoudige afscheidsbijeenkomst. De kosten van de uitvaart zijn dus afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

 

Gemiddelde uitvaartkosten

Een begrafenis kost doorgaans meer dan een crematie. De kosten hangen mede samen met de keuzes die u maakt. Een gemiddelde begrafenis bij een commerciële partij kost ongeveer € 13.000,- terwijl de kosten van een crematie rond de € 8.000,- liggen. Bij onze vereniging liggen die kosten beduidend lager, omdat wij een uitvaart uitvoeren tegen kostprijs en geen winst maken. Uw voordeel kan bij ons oplopen tot enkele duizenden euro’s ten opzichte van commerciële partijen.

Op de volgende pagina’s kunt u zien wat bij ons de kosten zijn voor een uitvaart en wat uiteindelijk de eigen bijdrage is.

In de kostenbegroting van een crematie door ons uitgevoerd, kunt u precies zien wat hierin is meegenomen. U kunt de begroting hier bekijken.

U kunt naast een normale crematie ook kiezen voor een zogenaamde “stille” crematie. Een stille crematie houdt in dat de plechtigheid niet in het crematorium plaatsvindt, maar in het uitvaartcentrum. De overledene wordt nadien zonder het bijzijn van familie/nabestaanden naar het crematorium gebracht. De kosten voor een stille crematie vallen aanzienlijk lager uit. U kunt de begroting voor een stille crematie hier bekijken.

De kostenbegroting van een begrafenis kunt u hier bekijken

 

U bevindt zich hier: home > lidmaatschap > wat-kost-een-uitvaart